B&D, D&s, S&M

08.10.2010 18:03

B&D - Bondage a discipline.  Bondage angl. otroctví, područí, poddaný. Discipline .Poslušnost, výcvik  a disciplína ,  výchova,kontrola,  omezení. 

 D&s - Pro některé lidi jsou vzrušující nejenom fyzické podněty, ale též sama idea nadřazenosti (dominance) nebo podřízenosti (submisivita). Tato idea dominance a submisivity je u mnohých párů nebo skupin součástí denního života, nevymezuje se pouze do oblasti sexuálních aktivit. Obvyklou (jakkoliv ne nutnou) součástí D/S her jsou symboly nadřazenosti a podřízenosti (bičík, obojek), často nošené zejména submisivem trvale (byť v decentní formě - stále nošený šperk symbolizuje obojek a podobně). Častou součástí D/S je hraní rolí. Typické scény a postavy jsou:

* učitel a žák
* pán a otrok
* jezdec a kůň
* cvičitel a pes
* rodič a dítě
* věznitel a vězeň

Ačkoliv v komerční erotické produkci obvykle převládá prezentace dominantní ženy a submisivního muže, erotická dominance a submisivita se obecně neváže na pohlaví a jsou možné všechny představitelné kombinace. Častý je také takzvaný „switch“ kdy se partneři v roli nadřazeného střídají.  zdroj Wiki

S&M - Erotický sadismus a masochismus je nejviditelnější součástí BDSM. Jedná se o úmyslné vyvolávání a přijímání bolesti, která se transformuje do sexuálního vzrušení. Existují různá vysvětlení tohoto jevu a obvykle se v jedné osobě mísí.

V okamžiku sexuálního vzrušení je tělo zaplaveno adrenalinem a endorfiny, které způsobují, že tělo vnímá vnější podněty jinak, než za normální situace. Často potřebuje k vybuzení stejné reakce silnější podněty, než obvykle. Proto i „normální“ milenci při sexu často nevnímají například kousance a škrábání. zdroj Wiki  Sadismus a masochismus Wiki